Center for Security Research Истражувања,Публикации ЦБИ беше дел од истражувачки проект за справување со сајбер насилство

ЦБИ беше дел од истражувачки проект за справување со сајбер насилство


Раководителот на Секторот за полициски истражувања во Центарот за безбедносни истражувања м-р Оливер Ристески, беше еден од истражувачите во овој проект, и даде свој осврт на справувањето со сајбер насилството во Македонија. Истражувањето кое се однесува на сајбер насилството, беше спроведено во рамки на проект поддржан од WEASA (Warsaw Euro Atlantic Summer Academy).

Целото истражување можете да го пронајдете на следниот линк:

https://www.weasa.org/wp-content/uploads/2021/02/Research-on-cyber-stalking-in-North-Macedonia-and-Serbia.pdf

Related Post